Здравейте, музикални фенове! Навлизаме все повече в 2023 година и очакваме с нетърпение да видим какви музикални хитове ще ни донесе тя. Но преди това е редно да направим една равносметка за изминалата 2022 и кои бяха най-добрите поп изпълнители през нея.

Taylor Swift

Тейлър Суифт е безспорно една от най-добрите поп изпълнители не просто за изминалата година, а за всички времена. През последните години тя успява да се превърне всяка своя песен в хит, а това я определя и като една от най-успешните и награждавани певици на планетата.

Ariana Grande

Ариана Гранде е следващият отличителен глас в класацията. Музиката ѝ се отличава със сложните си текстове и невероятните вокали, което я прави една от най-атрактивните изпълнителки в момента. Освен това симпатичното миньонче има невероятно чаровно присъствие както на сцената, така и извън нея, и затова е толкова харесвана от феновете по цял свят.

Ed Sheeran

Ед Шийрън се радва на изключителна популярност по целия свят. Музиката му е проникновена и достига до сърцата на милиони хора. През 2022 младият изпълнител оглави редица класации и обра много от престижните музикални награди. Затова с нетърпение очаквам да видя какво ще ни предложи Ед и през настоящата 2023 година.

Billie Eilish

Несъмнено Били е една от големите музикални сензации на новия век. Певицата има не просто разпознаваем глас, той достига до величини, които много малко изпълнители могат да достигнат. Заедно с брат си, в колаборация с когото пише текстовете и аранжиментите си, Били вече счупи няколко музикални световни рекорда и обира ежегодните награди. А също и любовта на публиката.

Lady Gaga

Обичаната певица и актриса Лейди Гага вече години наред оглавява класациите. Несъмнено певицата, чийто псевдоним е вдъхновен от емблематичната песен на Queen – Radio Gaga, заслужава уважението и любовта на почитателите си. Тя е истински хамелеон, който умее да държи публиката в очакване, което след това оправдава напълно.

Lana Del Rey

Певица и автор на музика, Лана Дел Рей има своя запазен стил и естетика в музиката си. Музиката ѝ се отличава със силната емоция, която докосва слушателя с всяка една нейна песен.

Olivia Rodrigo

Оливия Родриго може да бъде определена като една от най-обещаващите и перспективни поп певици днес. Музиката ѝ е изключително популярна сред младите, а хитовете ѝ се радват на успех след успех.

Adele

Емоциите, които може да предизвика Адел, са уникални. Музиката ѝ вълнува, радва, натъжава, но никога не те оставя безразличен. Затова и през изминалата година талантливата британска певица намира място във всяка престижна музикална класация.

Dua Lipa

Дуа Липа е още едно име, което се наложи през последните години и се задържа на върха на класациите ежегодно. Тя е една от най-горещите и търсени поп изпълнители и това изобщо не е изненадващо.

Selena Gomez

Още една певица, която се изявява и на екран, е Селена Гомез. Музиката ѝ лека и приятна, затова и се харесва много от широката аудитория. Много от песните, които създава, успяват да се превърнат в хитове. 2022 година беше поредната успешна за Селена, а най-вероятно и 2023 ще бъде такава.

Заключение

Е, споделих ви за моите фаворити, чийто песни слушах най-много през изминалата година. А вие, музикални фенове, съгласни ли сте с мен? Колко изпълнители от вашия топ 10 за най-добри поп артисти през 2022 година съвпада с моя? Пишете ми в коментари!